top of page

Változás az Önkormányzatoknál a kéményseprés kapcsán!

Amint az Önök előtt is ismeretes, a Magyar Parlament 2015. év decemberében jelentősen átalakította a kéménysepréssel kapcsolatos feladatokat, melynek eredményeképpen a lakosság számára ingyenessé vált a kötelező kéményseprési közszolgáltatás.

 

Minden olyan kéményseprő-ipari tevékenységet, ami nem a lakossággal kapcsolatos és ide értendők az Önkormányzati vagy alapítványi tulajdonban lévő ingatlanok, intézmények már csak a katasztrófavédelem által nyilvántartott szolgáltatók végezhetik.

Társaságunk is ilyen, a Katasztrófavédelem által K1/13/2016 számú engedéllyel bejegyzett, szolgáltató.

 

Miután a törvényalkotó a jogszabályban nem határozott meg egyértelmű módon a tevékenység elvégzésével kapcsolatos árakat, azt tapasztaltuk, hogy az egyes területeken megindult az ügyfelek részére a lehető legkreatívabb módon történő számlázás gyakorlata, így az egyes fogyasztók számára a tevekénység végzése jelentős és nem indokolható többletköltséget eredményezhet, amennyiben nem körültekintően tájékozódnak az árakról illetve az adott szolgáltatás tartalmáról.

 

Felhívnám a figyelmét különösen arra, hogy a kéményseprő-ipari tevékenység végzéséhez nem szükséges,(igaz nem is tiltott) szerződést kötni, azt elégséges megrendelni a szolgáltatók valamelyikétől. Minden ezzel ellentétes tájékoztatás megtévesztő és kérem, ha  ilyet tapasztal, azt a piac tisztasága érdekében jelezze a területileg illetékes Katasztrófavédelmi szervezetnek és a fogyasztóvédelmi szerveknek!

 

Társaságunk a Magyar Kéményseprő Kft. ezért az alábbiakat tudja ajánlani a tőle szolgáltatást megrendelőknek:

 

  • A Magyar Kéményseprő Kft a 21/2016. (VI. 9.) a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló BM rendeletben rögzített megrendeléses árakra vonatkozó egységnyi munkaráfordítást nettó 4.000 forinttal számolja a rendeletben rögzített munkaegységekkel számolva, melyet díjjegyzékünkben is egyértelműen rögzítettünk.

  • A kiszámlázásunk minden esetben a díjjegyzéken alapul, a mennyiség függvényében ebből adunk további kedvezményeket.

  • Nincsenek rejtett költségeink, kérésükre a megadott információk alapján előzetes kalkulációt is adunk!

  • Amennyiben szerződést kötnek velünk, az minden esetben határozatlan idejű, bármikor felmondható lesz és nem lesz benne a felmondásra vonatkozó költségelem.

 

Kollégáink, a korábbi közszolgáltatónál már bizonyították szakértelmüket és tisztességüket. Magas színvonalon és korszerű műszerekkel állunk az Önök szolgálatára. Számos Önkormányzatnál és önkormányzati intézményben elvégzett szakértői munka igazolja a tisztességes munkába vetett hitünket.

 

Igény esetén az Önök részére is szívesen megküldjük szerződéstervezetünket és díjjegyzékünket szíves tájékozódásra. Ha további információra van szüksége keressen bennünket telefonszámainkon vagy tekintse meg weblapunkat a www.magyarkemenysepro.hu címen, ahol szerződésünket és díjjegyzékünket is megtekintheti!

bottom of page