top of page
HÍREK

Újabb megyével bővült az ellátási területünk

Társaságunk 2017 május 2. napjától már Békés és Hajdú-Bihar megyékben is végzi tevékenységét   

Az idei évben a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Kft. befejezte közszolgáltatói tevékenységét és az ellátásért felelős a Katasztrófavédelmet bízta meg a lakosssági sormunka térítésmentes ellátásával.

Társaságunk úgy döntött, hogy Békés és Hajdú-Bihar megyékben is bejelentkezik a nem lakossági kéményseprési szolgáltatások elvégzésére, így a szolgáltatásai ezzel a bővüléssel már 10 megyében lesznek elérhetőek a Megrendelők számára. 

 

Kártya

Elkészültek az új azonosító kártyák

Folyamatosan törekszünk arra, hogy még a lehetőségét is kizárjuk annak, hogy Társaságunk nevével és a megszolgált vevői bizalommal mások visszaélhessenek. 

A Magyar Kéményseprő Kft-nél  már megalakulásunk óta, valamennyi munkavállalónk rendelkezik  a Társaság által kibocsátott, sorszámmal ellátott, fényképes igazolvánnyal.

 

Az igazolványt a kéményseprőknek minden esetben a munkavégzés és az ingatlanba történő bejutást megelőzően vevői kérésre be kell mutatni. 

A kártyákon a munkavállaló nevén és beosztásán kívül megtalálhatja a kártya sorszámát és érvényességét is.

 

Fontos, hogy Társaságunk 2017. január 31-től csak hologrammal  és biztonsági elemekkel ellátott kártyát bocsát ki.

Ha ennek ellenére bármilyen kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk szívesen segít Önnek!

Életmentő tanfolyam
Minőség

Újraélesztő és elsősegély tanfolyamon vettek részt a Magyar Kéményseprő dolgozói.

Az újraélesztő és elsősegélynyújtó tanfolyam a European Resuscitation Council (ERC) 2015. évi ajánlásain alapul és teljes egészében megfelel a hatályos magyar jogszabályokban előírtaknak illetve az ÁNTSZ és az OMMF ajánlásainak. 

A képzés eredményeképpen munkavállalóink gyakorlatban is  tudni fogják, hogy mit kell tenni vészhelyzetben egy eszméletét vesztett személlyel vagy képesek lesznek kezelni egy elsősegély nyújtási eljárást még akkor is, ha hirtelen szívhalál következik be.

A tanfolyamon kollégáink megismerkedtek az újraélesztés elméletével, a defibrillátor használatával, illetve a gyakoribb sürgősségi kórképekkel és ellátásukkal.

 

A kurzust a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes tapasztalattal bíró mentőtisztek, orvosok tartották. Mivel mi is és ők is a gyakorlati tudást tartjuk fontosnak, ezért konkrét megoldásokat vártunk és kaptunk, a konkrét vészhelyzetekre. 

 

A kimerítő és hosszú gyakorlati oktatást követően a kollégáink vizsga keretében adtak számot az elsajátított tudásról.


Társaságunk elkötelezett abban, hogy jogszabályi kötelezettségeinken túl is felelőséggel viseltessünk munkatársaink iránt és hisszük azt, hogy az így megszerzett tudásukat hasznosan kamatoztathatják a hétköznapi munkájuk során is. 

Megszerezte a Magyar Kéményseprő Kft. az ISO 9001:2008 Tanúsítványt

 

A Magyar Kéményseprő Kft. 2017. februárjában lefolytatott minőségirányítási audit során megszerezte az ISO 9001:2008 minőségbiztosítási szabvány szerinti tanúsítást.

A tanúsító cég a minőségirányítási átvizsgálás folyamán a társaság teljes tevékenységi körét vizsgálta, amely egyaránt kiterjedt a szervezet megrendeléses munkavégzési, ügyfélszolgálati, pénzügyi és panaszkezelési folyamataira.

Társaságunk tevékenységében mindig is meghatározó elem volt a piacképes szakértelem, a kiváló minőségű és korszerű eszközök ismerete és használata, a naprakész tudás, a legmagasabb követelményeknek való megfelelés képessége, valamint az ügyfelek elégedettségének folyamatos növelése.


Ennek okán a Magyar Kéményseprő Kft. vezetése a tavalyi év végén elkötelezte magát, a társaság tevékenységének, a szervezet működésének minőségét átfogó ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer bevezetése, a független tanúsítás megszerzése és fenntartása, valamint a minőségirányítási rendszer folyamatos fejlesztése mellett.

A minőségbiztosítási rendszernek történő folyamatos megfelelést a független tanúsító cég évente felülvizsgálja!

Reméljük, hogy ügyfeleink megelégedésére, folyamatosan fejlődve és megújulva tudunk a piac vezető cége lenni. 

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság átadta a gazdálkodó szervezetek adatait!

 

2016. november 16. napján kollégáink látogatást tettek a BM országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ székhelyén, hogy átvegyék elektronikus adathordozón az ellátási területünkön működő gazdálkodó szervezetekre vonatkozó adatbázist. 

 

A 21/2016. (VI. 9.) BM a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló rendelet 12. fejezete szabályozza a kéményseprő-ipari szerv és a kéményseprő-ipari szolgáltató közötti, a tevékenység ellátásához szükséges adatok és dokumentumok átadásának rendjét.

Ezen rendelet 18. § 6) alapján a kéményseprő-ipari szerv a Kéményseprő törvény 2. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott , azaz nem kizárólag lakossági ingatlanokra vonatkozó adatokat meghatározott módon átadja a megye közigazgatási területén tevékenységet ellátó kéményseprő-ipari szolgáltatók részére.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság meghívta társaságunkat is, hogy az általunk érintett 8 megyére vonatkozó adatokat részére átadja. Az átadási eljárást követően sikerült még a Kéményseprő-ipari szerv vezetőivel is néhány szót váltani és átbeszélni a pillantanyi helyzetet.

Társaságunk vezetője ismételten hangsúlyozta, hogy élet és vagyonbiztoság fenntartása érdekében szoros együttműködésre törekszünk a lakossági ellátásért felelős szervezettel. Felajánlottuk, hogy mind szakmai, mind emberi erőforrásokkal segítjük a Kéményseprő-ipari szerv munkáját, illetve igyekszünk az adatok megosztásával kapcsolatban olyan protokoll kialakítására, hogy az esetleges balesetek elkerülhetők, megelőzhetők legyenek. 

Társaságunk partner a lakosság tájékoztatásában is, hiszen a gazdálkodó szervezeteknél dolgozó munkavállalók az ott megszerezett ismeretek birtokában az othhonukban is felelősebben gondolkodnak majd a kéményseprés fontosságáról és szerepéről. 

Levelet küldött a  Katasztrófavédelem a vállalkozásoknak

 

2016. november 15 -i dátummal a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának igazgatója levelet küldött a Magyarországon működő vállalkozások részére. 

Tegnap óta égnek a telefonok, mert a Katasztrófavédelemtől átvett levél hatására sokan úgy gondolták, hogy segítéséget kérnek mit is kell csinálni a kialakult helyzetben. 

Sokakat elkeserített, hogy a levelet csak a napokban kapták meg és a következő időszak rendkívül zsúfolt lesz a számukra a közelgő karácsonyi ünnepek miatt, illetve azt követően pedig, a két ünnep között nem lesznek nyitva és feltehetően nem is tartózkodnak a megjelölt címen. 

 

A rengeteg telefonáló megnyugtatására szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy Társaságunk minden megrendelő Ügyfelünk részére elvégzi a szükséges ellenőrzést a megfelelő határidőn belül úgy, hogy ez számukra ne jelentsen semmilyen mulasztást. 

 

Kikre vonatkozik ez a levél és mi a teendője? 

A részletesebb tájékoztatás érdekében összefoglaltuk a leggyakrabban elhangzott kérdéseket és válaszokat.

Kérem olvassa el figyelmesen és ha ezt követően is van kérdése ügyfélszolgálati munkatársaink szívesen segítenek Önöknek! 

Újabb bővülés a Magyar Kéményseprő területén! Már 8 megyében. 

 

A Magyar Kéményseprő Kft. folyamatosan bővül és nem csak létszámban, eszközökben, hanem ellátási területben is. 

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016 november 7. napjával engedélyt adott a Magyar Kéményseprő Kft.-nek, hogy tevékenységi területét újabb megyére terjessze ki. 

 

Ellátási területünk így:

  • Győr-Moson-Sopron megye (Sopront kivéve)

  • Heves megye

  • Jász-Nagykun-Szolnok megye

  • Komárom-Esztergom megye

  • Nógrád megye,

  • Pest megye,

  • Somogy megye

  • Veszprém

A megnövekedett feladatokat megnövelt létszámmal látjuk el, hogy megrendelőinket a lehető leggyorsabban ki tudjuk szolgálni. Legyen szó kéményellenőrzésről vagy kéményátvételről kollégáink a lehető leghamarabb teljesítik a megrendeléseket. 

Tevékenységünket, árainkat, panaszkezelésünket és tájékozatásunkat a Katasztrófavédelem Hatósági Osztálya a jogszabályi előírásoknak megfelelően folymatosan nyomon követi és ellenőrzi.

Arra törekszünk, hogy valamennyi észrevételüket haladéktalanul beépítsük a tevékenységünkbe, megrendelőink megelégedésére. 

Igazoljuk magunkat!

 

A mai napon valamennyi kollégánk átvette az elkészült azonosító kártyákat, mellyel minden esetben igazolják, hogy Társaságunknál, a Magyar Kéményseprő Kft.-nél vannak alkalmazásban.  

A Magyar Kéményseprő Kft. fokozottan törekszik arra, hogy kollégái magas szintű munkát végezzenek. Az elvégzett munkához arcukat és nevüket is adják. 

Annak érdekében, hogy Megrendelőink egyértelműen tudják azonosítani a munkát elvégző Társaságot és szakembereit, elkészültek a névre szóló azonosító kártyáink. 

Felhívjuk kedves Megrendelőink figyelmét arra, hogy valamennyi kollégánk rendelkezik arcképes azonosító kártyával, melynek egy mintapéldányát itt be is mutatjuk.

Magyar Kéményseprő azonosító kártya

Az azonosító kártyán minden esetben szerepel a munkát végző kollégánk neve és beosztása. A kártya, a lehetséges hamisítások elkerülése miatt számos biztonsági elemet tartalmaz. 

Ha elégedettek a munkavégzéssel ügyfélszolgálatunk örömmel veszi ennek elismerését is, ha bármi problémája akadna, ne habozzon telefonon vagy személyesen keresni bennünket!

Kérem ne engedjen munkát végezni és ne fizessen olyan kéményseprőnek, aki nem rendelkezik érvényes Magyar Kéményseprő azonosító kártyával!

A hatóság a kiadott tanusítványokat visszaellenőrzi és ha a nyilvántartásban nem szerepel, nem fogják érvényesnek elfogadni!

szénmonoxid mérgezés tünetei

Nyáron is halálos veszélyt jelent a szén-monoxid

 

Nyáron is fennáll a szén-monoxid mérgezés kockázata. Az óvintézkedések elmulasztása a legutóbbi, két emberéletet követelő szén-monoxid mérgezéshez hasonló tragédiához vezethet.

A háztartások többségében nyáron is használatban vannak a gázkazánok, gázüzemű átfolyós vízmelegítők, hiszen a legtöbb esetben ezekkel a készülékekkel történik a melegvíz előállítása. A nyári melegben lecsökkenhet a kémény huzatértéke, így fokozottan fennáll a veszélye annak, hogy szén-monoxid visszaáramlás történik.

Nyílt égésterű készülékek esetében az égéstermék hőmérséklete és a lakáson kívüli, környezeti hőmérséklet különbségéből adódó nyomáskülönbség hatására távozik az égéstermék. Minél melegebb a külső hőmérséklet, annál kisebb a nyomáskülönbség, annál gyengébb a kémény huzathatása.

A fentiek miatt fokozottan figyelni kell a megfelelő levegő-utánpótlás biztosítására. Jól hőszigetelő, fokozott légzárású nyílászárók esetében mindenképpen gondoskodni kell megfelelően méretezett légbeeresztőről. A meglévő légbeeresztők átjárhatóságát folyamatosan biztosítani kell, rendszeres szellőztetéssel cserélni kell az ingatlan levegőjét, és a tüzelőberendezés használatát lehetőleg a reggeli és esti órákra kell korlátozni, amikor az említett nyomáskülönbség nagyobb.

Visszaáramláshoz vezethet továbbá a karbantartatlan gázkészülék, illetve azon háztartási eszközök, amelyek működésük közben megváltoztathatják a lakásban uralkodó nyomásviszonyokat. Jellemzően ilyen készülékek a konyhai szagelszívók, a ventillátorok, de extrém esetben akár egy szárítós mosógép is veszélyforrás lehet. Ezeket a készülékeket nem szabad a tüzelőberendezéssel együttesen használni. Főként a szagelszívók és ventillátorok esetében gondoskodni kell a készülék és a tüzelőberendezés összereteszeléséről, amely megakadályozza azok együtt működését.

Az óvintézkedések megtétele mellett javasolt a fogyasztóvédelmi hatóság által megfelelőnek minősített szén-monoxid riasztót felszerelni.

Megfeleltünk!

 

A hatályos jogszabályok szerint csak olyan kéményseprő-ipari szolgáltató végezhet tevékenységet, amelyet a Katasztrófavédelem az általa vezetett nyilvántartásba felvett. A hatóság, a jogszabályban meghatározott szakmai, személyi, tárgyi és gazdasági feltételeket ellenőrzi, ezek hiányában a nyilvántartásba vételt megtagadhatja. 

A Magyar Kéményseprő Kft. érdi irodájában 2016. augusztus 8-án a jogszabályi előírásoknak megfelelően, ellenőrzést tartottak a Katasztrófavédelem munkatársai. Az ellenőrzés során a hatóság számba vette, hogy a Magyar Kéményseprő Kft. megfelel-e a rendeletben és a törvényben foglalt feltételeknek, rendelkezik-e szükséges szakmai, személyi, tárgyi és gazdasági feltételekkel a közületi kéményseprés zavartalan ellátáshoz.

A műszerek, nyomtatványok, bizonylatok és a szakmai bizonyítványok áttekintésén túl külön kitértek a hatóság munkatársai a weblap vizsgálatára is, melynek során elismeréssel nyilatkoztak az oldal áttekinthetőségéről és az elérhető információk számosságáról. 

Az ellenőrzést követő megbeszélést követően, javaslatukra, módosítottunk az ügyfélszolgálat nyitvatartásán és a telefonos ügyfélszolgálat elérhetőségén.

Az ellenőrzési folyamat lezárult és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Társaságunkat K1/13/2016 szám alatt, mint kéményseprő-ipari szolgáltatót nyilvántartásba vette Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megye területére.   

Kértük azonban a hatóság képviselőit, hogy tevékenységünket a sikeres ellenőrzés ellenére folyamatos szakmai támogatásukkal és tanácsaikkal segítsék. 

Célunk, hogy a munkánkat magas szakmai minőséggel és a megrendelőink teljes elégedetségére végezzük. 

A szakma egésze ellenzi a kéményellenőrzések ritkítását

Mindkét kéményseprő-ipari szakmai szervezet és az iparági szakszervezetek is határozottan elutasítják a kémények ellenőrzésének ritkítását és a biztonsági szint csökkentését. Nemcsak a kéményseprők, de a lakosság szerint is emberi életeket veszélyeztet a kéményseprés tervezett átalakítása.

A kéményseprőipar egészét lefedő szakmai szervezetek és iparági szakszervezetek egységes álláspontja, hogy a kéményellenőrzések tervezett ritkítása szén-monoxid mérgezések és kéménytüzek sokaságát fogja előidézni. A kéményseprők üdvözlik a 2016. júniusi 2-i Kormányinfón elhangzott célt, miszerint az otthonok biztonsága érdekében a kormány biztosítani kívánja a kéményseprést a szakmailag indokolt gyakorisággal, térítésmentesen. Egyetért a szakma abban is, hogy a gyakoriság meghatározása nem politikai, hanem szakmai és üzemelésbiztonsági kérdés. Éppen ezért a kéményseprő szakma kéri a kormányt az eddigi álláspontja felülvizsgálatára, mivel a Belügyminisztérium javaslata a biztonsági szint drasztikus csökkentését jelentené.

A kéményseprő-ipari szolgáltatás szakmai szabályait meghatározó BM rendelettervezet szerint a gáztüzelésű kéményeket a jelenlegi évi egyszeri helyett 2016. július 1-jétől csak kétévente kellene ellenőrizni. A rossz állapotú hazai kéményállomány mellett az ellenőrzésének ritkítása családok ezreit veszélyezteti. A jogszabályváltozás hatására a szén-monoxid mérgezéses balesetek és lakástüzek száma a sokszorosára fog nőni.

A Fővárosi Önkormányzat mellett a budapestiek is ellenzik a kéményellenőrzések csökkentését. A hazai kéményállomány közel ¼-ét adó Budapesten végzett reprezentatív kutatás szerint a lakosság 84%-a véli úgy, hogy a kéményellenőrzések tervezett ritkításával nem lesz garantálható a kémények biztonságos működése. A válaszadók 20%-a nemhogy ritkítaná a jelenlegi éves ellenőrzést, hanem évi kétszeri ellenőrzést tartana kívánatosnak. A megkérdezettek 71%-a nyilatkozott úgy, hogy az ellenőrzések ritkítása negatív hatással lesz az életveszélyes helyzetek feltárására, köztük a szén-monoxid mérgezések megelőzésére.

Az élet- és vagyonbiztonság érdekében a kéményseprő-ipari szervezetek továbbra is nyitottak a konzultációra a kormánnyal bízva abban, hogy nem kell olyan eszközökhöz nyúlniuk, mint a korábban bejelentett népszavazás, mely célul tűzte ki, hogy az állam törvényben biztosítsa a lakosságnak a legalább évenkénti ingyenes kéményellenőrzést.

bottom of page